For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
3 grunde til, at du skal gå til hundetræning.

3 grunde til, at du skal gå til hundetræning.

Har du hund, bør du gå til hundetræning. Det er ikke bare en påstand, jeg har som instruktør, men også som hundeejer og hundeelsker. Alle hunde bør trænes.

Jeg har været instruktør siden 00’erne, og jeg har oplevet flere undskyldninger for ikke at tage af sted til træning. ”Min hund fungerer fint nok i dagligdagen”, ”Jeg ved godt selv, hvordan man træner en hund” og endda ”Jeg har ingen bil”. Man kan altid finde en undskyldning, men i mine øjne er der ingen undskyldning, der er god nok. Det er vigtigt, at du kommer til træning med din hund. Er det besværligt, må du finde en løsning.

Det absolutte minimum er hvalpetræning. Det lægger grunden og giver dig en basal viden. Men det bedste er at gå til træning med sin hund hele dens liv. Det behøver ikke at være ambitiøst om omfattende. En times familiehundetræning om ugen er helt okay. Så kommer din hund lidt ud, den møder andre hunde og den bliver aktiveret lidt.

Træningen skal også altid passe til både hundens alder, helbred og træningsniveau. Du skal ikke gå til avanceret lydighed med din 9 uger gamle hvalp, og du skal ikke gå til agility med din gigtplagede, gamle hund.

Mangler du nogle argumenter for, hvorfor du skal gå til træning, så kommer der 3 her:

Hundetræning online.

1. Din hund lærer hele tiden

Hunde er ganske intelligente væsner, og de lærer faktisk konstant. Det gør vi mennesker også. Når vi brænder fingrene på en kogeplade, så lærer det os, at vi ikke skal røre ved kogeplader. Når vi læser, lærer vi nye ord. Når vi går i skole og på kurser, får vi ny viden eller nye færdigheder.

Præcis som dig selv lærer din hund hele tiden. Hver dag og hver time. I alle situationer. Så hvorfor ikke sørge for, at den lærer noget godt og nyttigt i stedet for noget irriterende? Det gør du med træning. Når du lærer din hund at lægge sig ned på kommando, så er den ikke i gang med at lære sig selv at rode i skraldespanden. Når du lærer din hund at sige til, når den skal tisse, er den ikke i gang med at lære, at det er hyggeligst at tisse lige foran sofaen.

Med træning lærer du din hund nogle gode og smarte færdigheder. Den lærer ikke sig selv dårlige vaner, der gør din hverdag mere besværlig. Så fordi din hund lærer hele tiden, så skal du gå til træning og få nogle praktiske ting, du kan lære den.

2. Andre mennesker hjælper med din hundetræning.

Når du går til træning med din hund, så er der andre mennesker involveret. Der er en instruktør, som underviser på holdet, og der er nogle andre kursister som dig selv. Begge giver dig mulighed for at få ekstra meget ud af din træning.

Instruktøren på holdet kan holde øje med, hvad du gør. Han eller hun kan grave ned i sin erfaring og en forhåbentlig opdateret viden og fortælle dig, hvad du skal gøre anderledes. Også selvom du har helt styr på, hvordan man lærer sin hund at gå pænt, kan du få noget ud af at få en instruktør til at kigge på. Vi gør nemlig ofte en hel masse, som vi ikke selv er klar over. Sådan noget kan et andet sæt øjne fortælle os.

Din instruktør skulle også gerne holde sig opdateret på den nyeste viden om hundetræning. Det har du måske ikke selv mulighed for. Eller også har du bare ikke gjort det. Og så bruger du de samme metoder, som du engang lærte. Men måske er de forældede nu. Måske har man fundet frem til nogle bedre. Så kan du blive opdateret og træne din hund på den bedste og smarteste måde.

Hvad de andre kursister på holdet kan gøre for din træning, tager vi lige i punkt 3.

Hundetræning er vigtigt for din hund

3. Andre hunde giver mere træning

På holdtræning er der et antal andre mennesker og hunde ud over dig selv og din hund – og selvfølgelig instruktøren. Det får dig måske til at tænke, at der så ikke er lige så meget tid til dig. Det kan også være, at de andre opfører sig irriterende eller gør din træning mere besværlig. Men faktisk er andre kursister og andre hunde gode for din træning.

Når din hund kommer ud og møder andre hunde, så bliver den socialiseret. Det er meget vigtigt for hunde at få nogle gode oplevelser med andre hunde. De bliver ikke alle født med at elske alle andre levende væsner. De skal have nogle indtryk af andre hunde og finde ud af, at de er okay. De skal også øve sig på at tale hundesprog. Når vi mennesker skal lære et andet sprog, så tager vi også gerne til et land, hvor det bliver talt. Så kan vi nemlig bedre øve det.

Din hund behøver ikke at lege med de andre hunde for at blive socialiseret. Hvis I befinder jer i den samme hal eller på den samme græsmark, så er det nok. Det vil give din hund en oplevelse af andre hunde. Den oplevelse og de indtryk putter den i sin rygsæk og tager med sig resten af sit liv.

Når de andre hunde nogle gange kan være irriterende til træning, så er det, fordi de forstyrrer. Det kan føles irriterende, men det er egentlig godt. Din hund skal nemlig også lære at lave alle øvelserne med forstyrrelser omkring sig. Den skal ikke kun kunne være lydig hjemme i stuen, men også ude på gåturene og når du tager den med i byen. Og det hjælper de andre hunde dig med at træne.

Der er hundetræning i hele landet

Står du med en voksen hund, du aldrig har været til træning med, skal du ikke gå i panik. Det er ikke for sent. Man kan godt lære en gammel hund nye tricks. Det er nok bare et større arbejde end med en hvalp.

Vil du i gang med træning, så er der mange muligheder rundt omkring i landet. Du bør kunne finde et sted, hvor du kan komme med din hund og lære noget nyt.

Hundetræning derhjemme

Hundetræning online

Bor du i et sort hul, når det kommer til hundetræning, eller er du i en bestemt situation, hvor du ikke kan komme af sted? Så tilbyder jeg også online hundetræning, som du kan gå til, uanset hvor i landet du bor. Det kan også være, fordi du gerne vil gøre lidt ekstra.

Det sociale får du ikke med i digital hundetræning online, men du kan klare socialiseringsdelen med nogle aftaler med andre hundeejere i kvarteret.

Men husk, at du ikke kun skal træne din hund i den ugentlige time, hvor du går til hundetræning. Du skal hele tiden have i baghovedet, at din hund er i gang med at lære noget. Hvis den ikke skal lære sig selv nogen uhensigtsmæssige ting, så kan det være godt med nogle gode råd og nogle andre øjne.

Dette gæsteindlæg er skrevet af Vivian Inge Pedersen – stifter af digitalhund.dk

Efterlad din kommentar

Nyeste annoncer

Nyeste Dyresteder

Top