For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Fem spørgsmål, du skal stille dig selv, inden du adopterer et kæledyr.

Fem spørgsmål, du skal stille dig selv, inden du adopterer et kæledyr.

At adoptere et kæledyr er en stor forpligtelse. Før du bringer et nyt kæledyr ind i dit hjem, skal du stille dig selv disse spørgsmål for at være sikker på, at du er klar til at blive forælder til et kæledyr.

Udtrykket ”ansvar” findes af en grund. Ligesom menneskelige børn, kræver kæledyr en livslang forpligtelse af tid, økonomiske ressourcer og kærlighed.

Før du bringer en ny kat eller hund ind i dit hjem, er det vigtigt at vurdere, om du virkelig er klar til et firbenet familiemedlem.

Herunder er 5 spørgsmål, der hjælper dig med at tage den rigtige beslutning.

1. Hvor gammelt bliver mit kæledyr?

Kæledyrs levetid varierer afhængigt af type, race, størrelse og andre faktorer. Nogle små hunde kan leve op til 20 år, så det er vigtigt ikke kun at tænke på din nuværende livssituation, men også overveje alle ændringer, der kan opstå i løbet af dit kæledyrs liv.

Hvis du har små børn, skal du også overveje, om dit valg af kæledyr er robust nok til at blive håndteret og leget med af små børn.

2. Har jeg fritid nok til et kæledyr?

Nogle kæledyr kræver mere opmærksomhed end andre. Mens katte har en tendens til at være mere uafhængige, kræver hunde, og især hundehvalpe, en betydelig mængde tid, der bruges til træning, socialt samvær og andre daglige aktiviteter.

Hvis du ikke mener, du har 3-4 timer om dagen til en hund, bør du overveje om en kat ikke er et bedre kæledyr for dig. Er du allerede nu i tvivl om en kat er det rigtige kæledyr, bør du overveje at anskaffe dig fisk eller andre små kæledyr, der ikke kræver så meget opmærksomhed, indtil du er klar til at tilbyde et større engagement.

Hvis du kan lide at rejse, bør dette også være i dine tanker, når du overvejer om du er klar til et nyt kæledyr. Du kan umuligt tage på ferie efter ferie, hvis du ikke har en god og fast kæledyrspasser som dit kæledyr føler sig tryg ved.

3. Har jeg råd til et kæledyr?

Kæledyr kan i første omgang virke billige i drift, men du bliver ret hurtigt overrasket over, hvor dyre regninger til dyrlæger og forsikringer kan være. Dette var bare 2 af de udgifter, som der er ved at være ejer af et kæledyr. Mange andre udgifter bliver hurtigt tilføjet til denne liste.

Sørg for, at du har masser af penge til rådighed, når uventede nødsituationer opstår. Det er vigtigt, at du har økonomien til at give dit nye kæledyr den pleje det fortjener, hvilket dækker over alt lige fra at købe mad og legetøj til medicin og akut pleje.

4. Er mit hjem egnet til kæledyr?

Kæledyr kan kræve et skift i livsstil for mange nye kæledyrsejere. Er din bolig lille, vil en hund betyde, at du er nødt til at bruge mere tid på gåture og træning i naturen. Det er simpelthen umuligt at aktivere og stimulere en hunds hjerne, hvis den er indespærret i en lille lejlighed det meste af dagen.

Hvis du er en stor planteelsker, kan det være nødvendigt at du revurderer din boligindretning, inden du bringer en nysgerrig kat hjem, som kan finde på at spise giftige stueplanter, når den er alene hjemme.

5. Er jeg aktiv nok til et kæledyr?

Selvom katte kun kræver lidt mere end regelmæssig leg med et garnnøgle eller andet legetøj, har hunde brug for daglige gåture, træning og aktivitet. Dette aktivitetsniveau varierer enormt afhængigt af race, så overvej dine egne aktivitetsniveauer nøje, inden du anskaffer dig et kæledyr med højt energiniveau.

Selvom du vælger en kat eller en lille hund, skal du kigge godt ind i dig selv og være sikker på, at du er villig til at bruge tid hver dag på at lege eller træne med dit kæledyr for at sikre, at det får den fysiske og mentale stimulering, det har brug for.


Selvom kæledyr til tider kan være hårdt arbejde, er fordelene ved at eje et kæledyr stadig mange. Jeg håber, at disse spørgsmål kan være en hjælp i din beslutning om anskaffe dig et nyt kæledyr.

Så længe du sikrer dig, at du er klar til at yde masser af pleje, omsorg og kærlighed, så er du godt på vej.

Efterlad din kommentar

Nyeste Dyresteder

Top