For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Hvordan gør man et hamster tamt?

Hvordan gør man et hamster tamt?

Hedder det et hamster eller en hamster?

Inden du flyver ned i vores kommentar felt, så lad os stoppe dig allerede nu. Det hedder en hamster. Men da 70 % af befolkningen siger et hamster, lyder vores overskrift også sådan.

Dette gør vi for at blive set af så mange som muligt i søgeresultater, på f.eks Google, og derved sprede vores budskab til så mange som muligt. Du vil derfor også opleve, at vi i dette indlæg benytter os af både en hamster og et hamster.

Hvordan gør man en hamster tam?

Gennem årene er hamstere, med deres rolige og hyggelige sind, blevet et mere og mere populært kæledyr i de danske hjem.

Har dit barns plagen, om et kæledyr, endelig båret frugt, og overvejer du at lade din søn eller datter adoptere en hamster, er der slet ingen grund til panik eller stress. De kræver nemlig meget lidt pasning, og er et af de mest bedårende væsener, du nogensinde vil komme i nærheden af.

Skab de rette og trygge rammer for dit hamster

Inden du går i gang med at træne din hamster, er det vigtigt at skabe et trygt og rart hjem til den. Dette vil gøre det meget nemmere at gøre dit hamster tamt og selvfølgelig også forbedre livskvaliteten for nye kæledyr.

Bur til din hamster

At give din hamster et behageligt hjem, er første skridt på vejen til at gøre den tam. Sæt buret et sted hvor der er ro. Hvordan ville du have det med at sove med øret op af en højtaler, et fjernsyn eller en vaskemaskine?

For en enkelt hamster skal buret minimum være 1/4 m², men har du plads til et større bur, er det værd at overveje. Jo mere plads hamsteret har at udforske, jo mindre keder den sig.

bur til hamster

Find det perfekte bur til din hamster

Der findes mange forskellige slags hamsterbure.

Find det perfekte bur til din hamster og pengepung herunder.

Bundstrøelse til hamster

I naturen graver hamstere jorden op for at lave deres hjem, men i vores hjem er der brug for en mere praktisk løsning.

Her er det vigtig med et bundlag, der er blødt, absorberende og så lugtfri som muligt.

Uanset hvilken strøelse du vælger som bundlag, skal du dagligt lave en hurtig overflade rengøring og ca en gang om ugen skifte hele bundlaget.

bundstrøelse til gnavere

Find det perfekte bundstrøelse til hamster

Der findes utallige former for bundlag til hamstere.

Få et overblik og vælg din favorit herunder

Mad og drikke

Sørg for at din hamster får tilstrækkeligt med vand og mad hver dag. Skønt hamstere er mere eller mindre altædende, er det en god ide at købe en hamsterblanding ved dyrehandleren. Så er du sikker på at dit hamster får de nødvendige vitaminer og mineraler.

Du kan derefter supplere med frugter og grønsager som broccoli, blomkål, fersken, pære, bananer eller andet. Undgå foder der er citrusholdigt eller for sødt, da hamstere har en tilbøjelighed til at få diabetes.

Begræns fodringen til to gange om dagen. De spiser ca. 10 gram mad til hvert måltid.

hamsterfoder

Find det perfekte hamster foder

Når det drejer sig om foder til hamster, er der også rigtig mange mærker at vælge imellem.

Få et overblik og vælg din favorit herunder.

Nu starter rejsen med at gøre hamsteren tam

Nu hvor du har sørget for et behageligt og hyggeligt hjem til dit hamster, er det tid til at blive gode venner med dit nye kæledyr.

Du kan ikke forvente, at din hamster straks forelsker sig i dig. Du skal give den tid til at tilpasse sig sine nye omgivelser.

Det er meget naturligt for din hamster at blive bange eller angribe dig i de første par dage, men det er kun fordi den er bange.

At presse for meget på hjælper ikke. Vær tålmodig og giv hamsteren tid til at vænne sig til dig. Hvis du følger disse 3 trin herunder, får du hurtigt en hamster, der er tryg ved dig.

Hvordan gør man en hamster tam

Første trin: Kom igennem den første uge

Selvom det kan være svært, så anbefaler vi at du giver din hamster ro i den første uge efter du har fået den.

Lad være med at forsøge at nusse den, tage den ud eller på anden måde røre den. Oftest ville du ende med at skræmme den lille fyr, og den vil angribe dig som en forsvarsmekanisme . Hvis du prøver at holde den, kan den endda tisse på dine hænder, fordi den er skræmt! Så hold afstand og hold din iver i skak!

Hele den første uge du fodrer den, skal du ikke forsøge at røre den. Fyld madskålet op, der står i buret, og giv den derefter ro igen. Nu begynder den langsomt at indse at du ikke er så farlig. Hvis du ikke overholder dette, kan din tilstedeværelse muligvis forhindre den i at spise ved at skræmme den så meget, at den gemmer sig konstant.’

Den første uge skal du også skrue ned for rengøringen. Derefter slipper du ikke for at tage hamsteren ud, da det er nemmest gøre rent, når den ikke er i buret.

Den første gang du tager hamsteren ud, er det bedst at bruge handsker og gøre det så hurtigt som muligt.

Læg den i en midlertidig kasse, og sæt den tilbage, når du er færdig med rengøringen. Sørg for ikke at tabe din hamster på gulvet. Den har skrøbelige knogler, og kommer nemt til skade.

Give hamster godbidder.

Andet trin: De første interaktioner med din hamster

Når den første uge er gået, kan du begynde at tilbringe mere tid med din hamster. Bliv siddende ved siden af buret efter du har fyldt dens foderskål. Forsøg ikke allerede at håndfodre den. Lige nu gælder det om at vænne den til din tilstedeværelse og dine rutiner omkring fodring.

I uge 2 gælder det også om at tilbringe meget tid ved siden af buret. Brug tiden på at tale og hviske til din hamster. Hvis du synes det bliver lidt underligt i længden, kan du eventuelt læse en bog højt eller synge en sang. Det vil i sidste ende gøre din hamster mere tryg ved din tilstedeværelse, og det vil langsomt gå op for den, at du slet ikke er så farlig igen.

I sidste del af uge 2 har den vænnet sig så meget til dig, at du så småt kan begynde at lokke den med godbidder igennem tremmerne på buret. Brug tørrede frugter eller nødder, kiks, gulerødder eller kogt kartoffel. Det er dette trin, der kommer til at spille en afgørende rolle og vil hjælpe jer med at blive venner.

Pas på ikke at overfodre den med godbidder. Det er ikke mængden af foder, men gentagelsen, der i sidste ende giver resultat.

Når du har fodret igennem tremmerne et par dage, er det tid til at forsøge og håndfodre den inde i buret. Her kan det være en god ide at bruge en handske de første par gange, indtil du er sikker på at den ikke bider dig.

Du skal ikke forvente at din hamster kommer hen til dig i de første par forsøg. Der kan nemt gå op til en uge inden den bliver modig nok. Her er du nødt til at være tålmodig og træne dag efter dag til det lykkes.

Når den har lært at tage godbidder fra dine fingre, er det tid til at lære den at hoppe op på din håndflade og spise.

Dette træner du på samme måde som før. Denne øvelse er heldigvis ikke så svær at lære den, da den allerede nu har opbygget en stor tillid til dig. Og efter et par dage er det nu muligt at løfte den ud af buret.

Tredje trin: Tid til at knytte bånd

Hvis trin 2 var en stor succes, kan du nu begynde at knytte bånd med din hamster.

Hvis du træner, og taler med din hamster hver dag, vil du langsomt se den blive mere og mere synligt afslappet omkring dig. Den vil ikke længere tøve med at hoppe op på din hånd og vil til sidst nyde dit selskab. Nogle hamstere kan dog stadig vise angst til tider. I disse tilfælde er det dit job at få den til at føle sig tryg.

Du er nu blevet så gode venner med din hamster, at du ikke længere kan tillade dig at kalde den for vild/utam. I har nu opbygget en venskab.

Men det at den nu er blevet tam, betyder ikke at dine pligter over for den slutter. Husk fremover at give den masser af opmærksomhed hver dag og godbidder af og til!

Uanset om en hamster er tam eller ej, er det i sidste ende kærligheden der tæller .

Køb eller sælg hamster

Søger du et nyt hamster til hjemmet, eller har du lige fået unger og ønsker at sælge dem? Så kan du købe og sælge hamstere lige her på dyrekataloget.

Du kan også finde masser af brugt udstyr til hamstere.

Efterlad din kommentar

Nyeste Dyresteder

Top